One Plus One

Nak share dunia teknologi.
Sekurangnya kita tahu sedikit.
Yang tak minat boleh buat dunno.

Satu company handphone baru telah lahir.
Namanya One Plus, dan harineh baru je dorang release new phone dorg,
One plus One.

Bagi yang taktahu, Company ni dari China dan ada bau-bau bacang dengan pengeluar handphone china, OPPO.

Apa yang saya suka adalah dari segi marketing.
Konsep mereka “Never Settle”, dan dorg kata mereka buat handphone asasnya daripada apa yang pelanggan mahu.

One Plus One Spec :

5,5 Inci with Good IPS Screen (1080p) (Gorilla Glass 3)
Guna 2.5GHZ Snapdragon 801 (Latest Chip)
3GB Ram
Support 4G Connectivity
3100mAh Battery
Touch On Technology (Hidupkan Handphone tanpa button)
13mp Sony G2 Sensor
No Company Logo dihadapan screen
No Physical Button
Guna Cyanogenmod (Pure Android Experience)

Cyanogenmod ialah clean android maksudnya tiada bloatware yang lag’kan phone. lebih kurang seperti Nexus Phone.
Dia guna Sony punya camera jadi quality memang okay sangat dah.

Apa yang saya suka company ni, dia good dalam marketing. Buat orang semua nak device dia dan bandingkan apa yang dia mampu beri dan apa yang company lagi tak mampu beri. Dia kenakan Samsung, HTC, LG dan lain-lain.

Kalau tengok Spec, usually macam HTC One M8, S5 dan lain-lain.
Apa yang bezanya ialah price TAG.

Harganya dijual only USD299.
HTC One M8 = USD 700
Note 3 = USD 699

Spec sama tapi harga jauh beza. Built in quality untuk One Plus One pun good.
Mereka kata ini phone untuk semua.

Kalau dia datang ke Malaysia, saya wajib beli.
Shut up and TAKE MY PTPTN Money.

Bila mengenai device, saya memang buat review secara mendalam.
Buat assignment tak pula begini.

Comments

Anonymous said…
kalo faiz laa kann...prefer note 4 or oppo

Popular posts from this blog

Xiaomi Mi3 Review by Faiz Ibrahim

Review : Go Pro Hero 3+ Black Edition . Kenapa anda patut beli dan kenapa anda tidak patut membelinya.

Review : RD990 Action Cam by Faiz Ibrahim