Posts

Showing posts from April, 2014

One Plus One

Image
Nak share dunia teknologi.
Sekurangnya kita tahu sedikit.
Yang tak minat boleh buat dunno.Satu company handphone baru telah lahir.
Namanya One Plus, dan harineh baru je dorang release new phone dorg,
One plus One.Bagi yang taktahu, Company ni dari China dan ada bau-bau bacang dengan pengeluar handphone china, OPPO.Apa yang saya suka adalah dari segi marketing.
Konsep mereka “Never Settle”, dan dorg kata mereka buat handphone asasnya daripada apa yang pelanggan mahu.One Plus One Spec :5,5 Inci with Good IPS Screen (1080p) (Gorilla Glass 3)
Guna 2.5GHZ Snapdragon 801 (Latest Chip)
3GB Ram
Support 4G Connectivity
3100mAh Battery
Touch On Technology (Hidupkan Handphone tanpa button)
13mp Sony G2 Sensor
No Company Logo dihadapan screen
No Physical Button
Guna Cyanogenmod (Pure Android Experience)Cyanogenmod ialah clean android maksudnya tiada bloatware yang lag’kan phone. lebih kurang seperti Nexus Phone.
Dia guna Sony punya camera jadi quality memang okay sangat dah.Apa yang saya suka com…